Kindermassage of kinderTuiNa

Principe

TuiNa (spreek uit als twiena) is een massagevorm gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. De kinderTuiNa is een specialisatie specifiek bedoeld voor baby’s en kleine kinderen (van 0 tot 6 à 7 jaar). Het is een effectieve, eenvoudige en kindvriendelijk methode om allerlei ziektes en aandoeningen te behandelen.

Techniek en behandeling

Ik pas de TuiNa massage o.a. toe bij kinderen met een onrustig gevoel, buikkrampen of diarree.
Door middel van bepaalde handgrepen zoals drukken, wrijven, kloppen enz. wordt een acupunctuurpunt of een zone gestimuleerd en wordt er een reactie van het lichaam gevraagd. Aangezien kinderen snel reageren op prikkels, reageren ze ook snel op een behandeling met kinderTuiNa. De behandelduur varieert van 15 tot 20 minuten en gebeurt bovenop de kleding.
Tijdens de behandeling krijg je als ouder, indien je dit wenst, technieken aangeleerd om thuis te gebruiken zodat je ook thuis je zoon/dochter kan behandelen. De behandeling is veilig en draagt op een natuurlijke manier bij aan de gezondheid van het kind.

Toepassing

De indicaties hebben veelal betrekking op chronische klachten. Deze vorm van behandeling is niet bedoeld voor acuut of ernstig zieke kinderen. Raadpleeg steeds eerst een dokter voor een medische check.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial