Kindercoaching

Wat doet een kindercoach nu precies?

Een kindercoach begeleidt kinderen die niet goed in hun vel zitten, om welke reden dan ook. Een coach werkt oplossingsgericht, op korte termijn en vanuit de krachten van het kind.

Ik richt me op kinderen tussen +/- 5 en 10 jaar.

Samen nemen we mogelijkheden en oplossingen onder de loep. Hierbij maken we gebruik van verschillende hulpmiddelen zoals: tekenen, rollenspel, moodboards, knutselen, … maar ook versterkende verhalen, wandelen (we zitten vlakbij natuurdomein Klein Zwitserland), … Al deze dingen en nog veel meer kunnen helpen waar woorden tekort schieten, alhoewel er natuurlijk ook best wel wat gebabbeld wordt.

Door met verschillende vormen van spel bezig te zijn, te praten, te luisteren, te kijken en te voelen, ontdekken kinderen hun eigen kracht. Hierdoor gaan ze steviger in hun schoenen staan en lekkerder in hun vel zitten. Ze leren hun eigen kwaliteiten (her)ontdekken, in te zetten en krijgen zo weer zelfvertrouwen. Als een kind positief naar zichzelf kan kijken, kan het de hele wereld aan. De leefwereld van het kind staat in deze sessies centraal, maar ook de ouders zijn van onschatbare waarde.

Als er sprake is van problematiek waarbij gespecialiseerde hulp nodig is die ik niet kan bieden, zal ik jullie doorverwijzen.

Je hebt geen doorverwijzing van een arts of andere instantie nodig om mij te kunnen contacteren. Dit wil zeggen dat de mutualiteit niet tussenkomt in de kosten.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial