Wie ben ik?

Hallo, ik ben Ann!

Ik werk graag met kinderen en vind hun leefwereld enorm leerrijk. Tijdens mijn opleiding leerkracht kleuteronderwijs voelde ik al dat ik het liefst wilde samenwerken met kleuters die met iets worstelden en daardoor geblokkeerd zaten in hun dagelijkse leventje. Tijdens mijn studie en de stages merkte ik dat ik als leerkracht niet een optimale individuele begeleiding kon geven. Simpelweg omdat er vaak geen tijd voor was omwille van de leerplannen. Dit frustreerde mij. Ik zag soms kinderen waar zoveel mee bereikt zou kunnen worden met wat één-op-één aandacht. Ik heb daarom het onderwijs vaarwel gezegd en een opleiding tot kindercoach gevolgd.

In mijn praktijk wil ik graag die nodige aandacht geven aan jonge kinderen van +/- 3 t.e.m. 8 jaar die ergens op vastlopen. Ik laat hen zien waar ze sterk en goed in zijn, laat hen ontdekken hoe ze in hun eigen kracht kunnen staan en zichzelf weer kunnen terugvinden.

In mijn praktijknaam en logo zit een olifant, mijn lievelingsdier om verschillende redenen. Olifanten behoren tot de intelligentste dieren. Ze zijn erg zorgzaam, leven in familieverband en kennen gevoelens als verliefdheid, blijheid, rouw en verdriet. Ze lijken enorm log en onhandig, maar bewegen zich sierlijk voort en gaan teder om met hun kalfjes. Olifant (of eerder “oo-iee-aa”) was ook het eerste dier wat mijn zoontje kon benoemen, vóór hond en poes (die een onderdeel van ons gezin zijn) en ook hij is gefascineerd door dit prachtige dier. En uiteraard kon ik de speelse link tussen “olifant” en “Ann” niet laten liggen…

(Tussen haakjes: het logo is bedacht door het geweldige Studio Maria. Precies zoals ik het in mijn gedachten had en precies het gevoel uitdrukkend wat ik wil bereiken met praktijk OLIFannT: grote olifant die kleine olifant ruimte geeft en de wereld laat ontdekken, met het vertrouwende ‘oogje in het zeil houden’ van grote olifant.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *