Wie ben ik?

Hallo, ik ben Ann!

Ik werk graag met kinderen en vind hun leefwereld enorm leerrijk. Tijdens mijn opleiding leerkracht kleuteronderwijs voelde ik al dat ik het liefst wilde samenwerken met kinderen die met iets worstelden en daardoor geblokkeerd zaten in hun dagelijkse leventje. Tijdens mijn studie en de stages merkte ik dat ik als leerkracht niet een optimale individuele begeleiding kon geven. Simpelweg omdat er vaak geen tijd voor was omwille van de leerplannen en grote klasgroepen. Dit frustreerde mij. Ik zag soms kinderen waar zoveel mee bereikt zou kunnen worden met wat één-op-één aandacht. Ik heb daarom het onderwijs vaarwel gezegd en besloten een andere weg in te slaan.

Een beknopte lijst van de opleidingen die ik heb gevolgd: Bachelor Kleuteronderwijs (2017 – AP Hogeschool), Kindercoach (2018 – CvA), Verbindende Communicatie (2019 – Human Matters), Weerbaarheidstrainer (2020 – Bertha Verschueren), jaaropleiding Afgestemd Opvoeden (2021 – Jürgen Peeters, De Onderstroom), Schatgravers Licentie Trainer (2021 – Glundercompany),  verschillende korte workshops rond verbindend ouderschap.

In mijn praktijk wil ik graag die nodige aandacht geven aan jonge kinderen van +/- 5 t.e.m. 8 jaar die ergens op vastlopen. Ik laat hen zien waar ze sterk en goed in zijn, laat hen ontdekken hoe ze in hun eigen kracht kunnen staan en zichzelf weer kunnen terugvinden. Dit doe ik tijdens de wobbel sense kampjes in de schoolvakanties, Schatgravers-workshops en weerbaarheidslessen.

Daarnaast sta ik graag ouders bij met vragen over het ouderschap. Door zelf mama te worden, werd er een heel nieuw level in mezelf getriggerd. Ik had een heel concreet en duidelijk beeld van welke ouder ik niet wilde zijn. Maar hoe wilde ik het dan wel in de praktijk doen? Stapje per stapje ontdekte ik wat wél werkte voor mijn kind en ons als gezin, wat wél klopte met mijn buikgevoel. Tijdens mijn zoektocht kwam ik het verbindend ouderschap of het afgestemd opvoeden tegen.
Tijdens een consult luister ik naar jullie verhaal.  Ouderschap en opvoeden is geen exacte wetenschap. Dé ideale formule bestaat niet. Ik begeleid jullie in de zoektocht naar datgene wat voor jullie als gezin werkt. Hechting, verbinding, zonder straffen en belonen staan daarbij voorop.

In mijn praktijknaam en logo zit een olifant, mijn lievelingsdier om verschillende redenen. Olifanten behoren tot de intelligentste dieren. Ze zijn erg zorgzaam, leven in familieverband en kennen gevoelens als verliefdheid, blijheid, rouw en verdriet. Ze lijken enorm log en onhandig, maar bewegen zich sierlijk voort en gaan teder om met hun kalfjes. Olifant (of eerder “oo-iee-aa”) was ook het eerste dier wat mijn zoontje kon benoemen, vóór hond en poes (de dieren die een onderdeel van ons gezin zijn) en ook hij is gefascineerd door dit prachtige dier. En uiteraard kon ik de speelse link tussen “olifant” en “Ann” niet laten liggen…

(Tussen haakjes: het logo is bedacht door het geweldige Studio Maria. Precies zoals ik het in mijn gedachten had en precies het gevoel uitdrukkend wat ik wil bereiken met praktijk OLIFannT: grote olifant die kleine olifant ruimte geeft en de wereld laat ontdekken, met het vertrouwende ‘oogje in het zeil houden’ van grote olifant.)

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial