Kindercoaching

Wat doet een kindercoach nu precies?

Slaapt je kind moeilijk in? Is hij/zij sneller boos, gefrustreerd of verdrietig? Heeft je kind een moeilijk rouwproces na een afscheid (bijvoorbeeld bij overlijden in de naaste omgeving of scheiding)? Is je kind (faal) angstig? En ervaart je kind dit als lastig in zijn/haar dagelijkse leven? Dan kan een kindercoach hierbij helpen.

Een kindercoach begeleidt kinderen die niet goed in hun vel zitten, om welke reden dan ook. Een coach werkt oplossingsgericht, op korte termijn en vanuit de krachten van het kind. In tegenstelling tot een therapeute/psychologe kijkt een coach op een heel praktische manier naar wat er op dit moment lastig is en niet naar eventuele onderliggende problemen.

Ik richt me op kinderen tussen +/- 5 en 10 jaar.
Ik baseer me op creatieve kindercoaching: dit betekent dat ik op een creatieve manier met het kind zelf aan de slag ga om te zoeken hoe hij/zij op dat moment het beste geholpen is. Kinderen kunnen (terug) in hun kracht gaan staan en (opnieuw) hun eigen talenten vol zelfvertrouwen gebruiken. Emoties en eigen denkpatronen worden veel duidelijker.

Samen nemen we mogelijkheden en oplossingen onder de loep. Hierbij maken we gebruik van verschillende hulpmiddelen zoals: tekenen, kleien, vertellen met zelfbeschilderde stenen, moodboards, knutselen, … maar ook versterkende verhalen, wandelen (we zitten vlakbij natuurdomein Klein Zwitserland), rollenspel, speelgoed gebruiken om zich te uiten, poppen, … Al deze dingen en nog veel meer kunnen helpen waar woorden tekort schieten, alhoewel er natuurlijk ook best wel wat gebabbeld wordt.

Door met verschillende vormen van spel bezig te zijn, te praten, te luisteren, te kijken en te voelen, ontdekken kinderen hun eigen kracht. Hierdoor gaan ze steviger in hun schoenen staan en lekkerder in hun vel zitten. Ze leren hun eigen kwaliteiten (her)ontdekken, in te zetten en krijgen zo weer zelfvertrouwen. Als een kind positief naar zichzelf kan kijken, kan het de hele wereld aan. De leefwereld van het kind staat in deze sessies centraal, maar ook de ouders zijn van onschatbare waarde.

Als er sprake is van problematiek waarbij gespecialiseerde hulp nodig is die ik niet kan bieden, zal ik jullie doorverwijzen.

Je hebt geen doorverwijzing van een arts of andere instantie nodig om mij te kunnen contacteren. Dit wil zeggen dat de mutualiteit niet tussenkomt in de kosten.